Digitale vaardigheden Computer – Laptop -Smartphone

Zoek je een cursus die je verder helpt met omgaan met je computer, laptop, tablet of smartphone? Het Hobbycentrum werkt samen met vrijwilligers van SeniorWeb om het mogelijk te maken om cursussen te bieden op het gebied van gebruik van computer, laptop, tablet en smartphone. De vrijwilligers van Seniorweb zijn allen bekwaam in het ondersteunen en wegwijs maken in het werken met de moderne middelen. Tegenwoordig wordt verwacht dat iedereen “ digitaal vaardig “is.

Op verschillende niveaus is het mogelijk om een cursus te volgen. Bij de bibliotheek (Huis 73) zijn inloopspreekuren waar je terecht kunt met kleinere problemen. Soms blijkt echter dat een cursus die vanaf de basis of vanuit een speciaal computerprogramma moet worden opgebouwd, het probleem beter en grondiger oplost.

De digitale wereld verandert zo snel dat, als je nooit “aangehaakt ”hebt, je steeds verder achter de feiten aan blijft lopen. De overheid stimuleert ook om te zorgen dat men digitaal vaardig wordt en gaat er ook vaak vanuit dat mensen DigiD kunnen gebruiken en formulieren op internet kunnen invullen. Veel mensen dreigen “uit de boot te vallen” omdat ze dit niet kunnen. Blijf niet met je probleem zitten maar kom naar de spreekuren in de bibliotheek of schrijf je in voor een cursus van SeniorWeb in het Hobbycentrum.

We bieden veel cursussen zoals

  • Word, Excel, enz.
  • Smartphone/ tablet Apple of Android
  • Windows 11
  • Chromebook
  • Werken in de Cloud (One-Drive, Google Drive)
  • Photoshop Elements

De lessen worden in kleine groepjes gegeven in leslokalen van het Hobbycentrum.

De meeste cursussen bestaan uit 5 lessen met uitzondering van Photoshop Elements, deze duurt 10 lessen; voor Werken met de PC is een abonnement nodig.

Op de website vind je onder onderstaande  knop SeniorWeb nog veel meer onderwerpen en aanmeldformulieren.

Terug naar Home Terug naar Cursussen