Welzijnsfonds voor de kleine beurs!

Een hobby uitoefenen kan een dure aangelegenheid zijn. Zeker als je over een kleine beurs beschikt. Toch is het fijn als je mee kunt doen!

Er zijn allerlei regelingen om je inkomen wat op te hogen. Vaak denk je daar niet aan of weet je niet wat er allemaal mogelijk is. Ook de gemeente Boxtel heeft regelingen speciaal voor mensen met een kleine beurs.

Wil je aanmerking komen voor de regelingen die de gemeente Boxtel heeft, dan mag je inkomen niet hoger zijn dan 120% van het inkomen op bijstandsniveau. Met AOW en een klein pensioentje, of alleen AOW, kom je dus al gauw in aanmerking.

Je kunt denken aan:

  • Vrijstelling gemeentelijke belastingen
  • Welzijnsfonds: speciaal voor ontspanningsactiviteiten, zoals een lidmaatschap van HCB. U ontvangt per jaar een bedrag van €188

Loket Wegwijs, in St. Ursula, kan je hierbij helpen. Je kunt terecht op:

Maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur.

Loket Wegwijs is telefonisch te bereiken via 0411-655 990, maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Algemene regelingen waarvan je gebruik kunt maken zijn bijvoorbeeld huurtoeslag en zorgtoeslag. Weet je niet of je daarvoor in aanmerking komt en hoe je dat moet regelen? Bureau Sociaal Raadslieden van ContourdeTwern, ook in St. Ursula, kan je daarbij helpen.

Inloopspreekuur: maandag en woensdag van 9.00 uur tot 11.00 uur, en op dinsdag van 17.00 uur tot 19.00 uur. Ingrid Besters is telefonisch bereikbaar op telefoon 0411-655 899.

Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met het bestuur van HobbyCentrumBoxtel. Wij helpen je graag verder.