Lezing Gierzwaluw

De Gierzwaluw, een wondertje van 43 gram

Donderdag 21 juni om 19.30 geeft Ad Sleenhoff een heel interessante lezing over gierzwaluwen ‘Een wondertje van 43 gram’ . Na de lezing maken we onder zijn leiding een kleine wandeling door Boxtel om gierzwaluwen te spotten. Ad Sleenhoff is lid van de Vogelwerkgroep van de WNLB Natuurwerkgroep Boxtel.

We hebben allemaal wel gehoord van de huis- en boerenzwaluw, het vogeltje met de zwarte jas, de witte buik en zijn gevorkte staart. In het veld zien we hem wel scheren. En bij goed opletten, treffen we hier en daar zijn gemetselde nest aan.

Maar de gierzwaluw die egaal van kleur is, is minder bekend. Hij nestelt bij voorkeur in kleine stenen spleten en holtes. Zijn nest zie je dus ook niet zo gemakkelijk. Het zit tussen de dakpannen of in holtes in de spouwmuur. Met andere woorden: deze zwaluw vind je vooral in de bebouwde kom. En ook volop in Boxtel, bijvoorbeeld in de Jan van Brabantstraat en de Kalksheuvel.

In deze tijd van het jaar is hij het beste te zien en te horen.

Ad Sleenhoff vertelt ons alles over dit bijzondere vogeltje. Hij laat daarbij prachtige beelden zien. Natuurlijk maken we ook kennis met zijn karakteristieke geluid.

Na de lezing maken we onder zijn leiding een kleine wandeling door Boxtel om de gierzwaluw zelf te zien. Een belevenis!

In geval het op 21 juni erg slecht weer is, slaan we de wandeling over. De vogels laten zich dan nl. niet zien. Na de lezing verneemt u op welke dag de wandeling wel door kan gaan.

Aanmelden kan tot 19 juni KLIK HIER of tel.nr. 0411-210355.

Kosten: €5, inclusief koffie of thee, te voldoen bij aanvang van de lezing.