Werken met hout

 Heren, maar ook dames, zijn van harte welkom in het houtbewerkingslokaal van het hobbycentrum.

Zowel heren als dames zijn van harte welkom in het houtlokaal van het hobbycentrum.
Wij beschikken over diverse machines, gereedschappen en materialen om het werken met hout tot een zeer plezierige bezigheid te maken.
Er is professionele ondersteuning aanwezig waar je, zeker als je met de machines wilt werken, een beroep op kunt (en soms moet) doen.

Wat machines betreft hebben we een vlak- en vandiktebank van Scheppach, grote en kleine lintzaagmachine, grote Festo zaagtafel, elektrische figuurzaagmachine, pers om tafelbladen te maken en diverse kleine machines om te boren, te frezen en te schaven. Ook hebben we een kleine draaibank om hout mee te draaien met de bijbehorende hulpstukken. En natuurlijk diverse handgereedschappen als Japanse zagen, lijmtangen, beitels, boren e.d.

  • craft-840024__180

We hebben een aardige houtvoorraad waar je tegen kostprijs een keuze uit kunt maken. We kunnen ook zorgdragen voor speciale houtsoorten. Natuurlijk kun je ook zelf je materiaal meenemen dat je voor je werkstuk wil gebruiken.

We hebben de afgelopen periode de meest verschillende werkstukken gemaakt. Van een tafel om buiten te kunnen zitten tot bijzettafeltjes, insectenhotels, speelgoed, een werkbank, losse ronde bijzettafeltjes, plantenbakken enz.
Heb je nog geen idee wat je graag van hout wilt maken? In de werkplaats hebben we een aantal boeken met voorbeelden waarin je zeker iets van je gading zult kunnen vinden.

Begeleiders: Tom Heidelberg, op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag. Hans Meulendijks op donderdagmorgen.

Wanneer:

  • Maandagmiddag van 13.30u tot 16.30u,
  • Dinsdagmiddag van 13.30u tot 16.30u,
  • Donderdagmorgen van 9.30u tot 12.30u,
  • Donderdagmiddag van 13.30u tot 16.30u.

Tussendoor is er natuurlijk een gezellige koffie- of theepauze.

Informatie: Tom Heidelberg, tel. 06 51299612 , email: tomheidelberg@home.nl

Deze activiteit valt onder een abonnement.

Voor aanvragen abonnement en aanmelden voor de activiteit  KLIK HIER

Heb je al een abonnement en wil je inschrijven voor deze activiteit KLIK HIER

Ben je een ervaren hobbyist en zou je een groep willen begeleiden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Tom Heidelberg, tel. 06 51299612 , email: tomheidelberg@home.nl