Corry Veldkamp: “Halfedelstenen fascineren me”

“Al sinds mijn jeugd fascineren halfedelstenen me”, vertelt Corry Veldkamp. Ze draagt graag sieraden die er mooi uitzien en glanzen. Maar wel het liefst van echte materialen, niet van plastic.

“Zo heb ik vroeger de winkels met mineralen en halfedelstenen ontdekt. Als ik zo’n winkel tegen kwam, dan moest ik naar binnen. Ik stond me te vergapen. Uiteindelijk ben ik ook stenen gaan kopen. Halfedelstenen, zoals amethist, turkoois en tijgeroog. Die stenen laat je natuurlijk niet in een doosje liggen. En zo ontstonden mijn eerste creaties.”

Sinds Corry met pensioen is, loopt haar hobby een beetje uit de hand. Verwoed kampeerder als ze is – en daar heeft ze nu ook de tijd voor – de halfedelstenen en de andere materialen gaan mee. Op mooie dagen is ze heerlijk buiten bezig mooie sieraden te maken. “Ja, en dan blijven mensen staan. Ze vragen of de sieraden te koop zijn. Ze zeggen: “dat wil ik ook wel doen”. En voor ik het wist, gaf ik op de camping workshops sieraden maken met halfedelstenen. Zo prachtig om te doen!”

Aan het begin van de workshop stalt Corry alle doosjes halfedelstenen uit. In alle kleuren en maten. Er zit altijd wel iets bij wat iemand mooi vindt. Samen met gecoat staaldraad dat op zilver lijkt (allergie vrij) maak je colliers, hangers, oorbellen en armbandjes. “Ik neem altijd voorbeelden mee”, vertelt Corry, “dat brengt de inspiratie op gang. Ik vind het leuk om te zien dat na een aanvankelijke aarzeling, iemand ineens een prachtige creatieve ingeving krijgt. Sommige mensen beginnen met heel veel stenen en kleuren en komen vervolgens tot de ontdekking dat minder meer is!”

Corry vertelt verder dat het leuk is om te zien als iemand de smaak te pakken krijgt en weer terugkomt voor een vervolgcursus of workshop. “We zijn niet alleen met de halfedelstenen bezig maar ook met elkaar. We leren van elkaar. Het gaat ook om de ontmoeting samen.”

Binnenkort verzorgt Corry Veldkamp in het Hobbycentrum aan de Baroniestraat een korte cursus (€12) en een workshop (€5). Gemiddeld genomen ben je aan materialen ca €10 kwijt.

De korte cursus vindt plaats op 12 en 26 november en 10 december, ‘s morgens van 10.00u tot 11.30u.

De workshop vindt plaats op 13 december van 9.00u tot 12.30u.

Wil je meer weten over de cursussen van Corry Veldkamp KLIK HIER

Voor direct aanmelden KLIK HIER