Abonnementstarieven

Algemeen

Bij HobbyCentrumBoxtel sluit je een abonnement af voor deelname aan activiteiten die in principe het jaar rond (met uitzondering van vakanties) plaats vinden.

Je kunt kiezen voor een halfjaarabonnement of een jaarabonnement. Het abonnement gaat in op de dag dat je voor de eerste keer aan een hobbyactiviteit kunt deelnemen. Met een abonnement kun je voor één keer per week – of meerdere keren, naar gelang je abonnement – deelnemen aan een activiteit. Naast de activiteit van het abonnement staat het je vrij deel te nemen aan kortlopende cursussen of activiteiten volgens de voorwaarden die daarvoor gelden.

Automatische incasso

Bij voorkeur werkt HCB met automatische incasso. Wanneer je HCB een machtiging verleent tot automatische incasso, dan kun je kiezen voor gespreid betalen: per maand of per kwartaal. Bij gespreide betaling betaal je vanwege extra bankkosten voor HCB per afschrijving €1 extra.

Overige activiteiten

Je kunt ook deelnemen aan korte cursussen, workshops en lezingen e.d. Deze activiteiten vallen niet onder een abonnement. De kosten voor deze activiteiten worden afzonderlijk in rekening gebracht. Je ontvangt daarvoor een factuur. Sommige activiteiten worden afgerekend bij aanvang van die activiteit. Je kunt met de pin betalen. Meer informatie daarover vind je bij de betreffende activiteit op deze website.

Abonnementstarieven

 • Een activiteit per week
  1. Jaarabonnement € 160;
  2. Halfjaarabonnement € 90;
  3. Jaarabonnement € 80; 1 activiteit per veertien dagen;
   dat geldt alleen voor: Schilderen bij Cor Kievit of Wava Roestamova en voor de  Naailessen op donderdagmiddag

 • Twee activiteiten per week
  1. Jaarabonnement € 304;
  2. Halfjaarabonnement € 162;

 • Drie activiteiten per week
  1. Jaarabonnement €432;
  2. Halfjaarabonnement €243;

Voor direct aanmelden KLIK HIER

Josje Dormans heet je van harte welkom in haar atelier Sjamanitas. In een cursus van 4 bijeenkomsten kun je o.a. een leren tasje, telefoonhoesje of beursje maken.
De 1e cursus start op 3 september. Meld je snel aan, er is plaats voor 4 personen per cursus. KLIK HIER voor meer informatie.

In onze centrale hobbyruimte verzorgt Marian van den Oever dit najaar een cursus bloemschikken. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. De cursus start op 5 september.
KLIK HIER voor meer informatie.

Op de eerste maandag van de maand maken we een ommetje door de prachtige natuur rond Boxtel. De eerste keer is op 7 oktober.
KLIK HIER voor meer informatie.

Bij voldoende aanmeldingen start Ad Jussen ook een danscursus beginners.
De lessen voor gevorderden starten op 9 en 10 september.
KLIK HIER voor meer informatie.

In oktober starten we met de lezingencyclus “Koffie met Kennis”. Onder het genot van een kop koffie of thee mensen ontmoeten en nieuwe kennis opdoen. De onderwerpen die aanbod komen hebben allemaal te maken met ouder worden.
Diny Stolvoort bespreekt dan met ons: Hoe kunnen we gelukkig oud worden? De datum van deze lezing wordt gepland in begin 2020
Voor meer informatie en het gehele programma: KLIK HIER

In gesprek met je kleinkind voor het levenseinde

Judith en Trudy geven uitleg over het denken over de dood door de jaren heen. Hoe werden kinderen vroeger bij de dood betrokken, en hoe gaat dat tegenwoordig? Waardoor is de relatie tussen grootouders en hun kleinkinderen anders dan vroeger?

Judith zag in haar werk als ritueelbegeleidster hoe belangrijk het is om op tijd met elkaar over de dood te praten en kleinkinderen dus te betrekken bij het levenseinde. Denk na over:

Wat wil je als grootouder als gedachtegoed aan je kleinkind meegeven? Welke kennis en ervaring wil je aan je kleinkind overdragen?

Zij zal dit illustreren met voorbeelden uit haar praktijk.

Trudy en Judith zullen daarnaast met de aanwezigen discussiëren aan de hand van vragen, stellingen en fragmenten uit hun boeken.


Judith Maréchal is en ritueelbegeleidster van Zonnedans. Ze schreef een boek met gedichten en verhalen over de dood. Doordat deze goed leesbaar zijn voor kinderen kunnen ze een mooi gesprek over de dood op gang brengen.


Trudy van Rooij is tekstschrijfster, bekend van de columns in Brabants Centrum. Ze schreef ook de roman ‘Zo heb je mij genoemd’. Dat gaat over de 94-jarige kruidenvrouw en boerin Helena.
Haar eeuwenoude geheime kennis kan zij niet overdragen aan haar kleindochter. Vanwege een familieconflict is het contact namelijk verbroken.
Het verhaal speelt zich af in de Geelders.

Gelukkig worden we oud!

De vraag is zijn we daar zo gelukkig mee. Zoeken naar een gelukkig leven is van alle tijden. Religies gaven daarbij vaak de richting aan. Anno 2019 hebben wij de tradities veelal losgelaten en is stil staan bij geluk een hype geworden. Wij moeten nu zelf richting zoeken en geven om gelukkig oud te worden. In deze lezing staan we stil bij hedendaags onderzoek naar geluk. We kijken naar blauwe zones in de wereld waar mensen heel gelukkig oud worden. We gaan te rade bij oude tradities en kijken hoe we constructief en waardig oud kunnen worden.

Met een levenstestament wijst u aan wie namens u belangrijke beslissingen neemt als u dit door bijvoorbeeld ziekte of andere omstandigheden niet meer zelf kan doen. Denk bij ziekte ook aan plotselinge (tijdelijke) ziektes zoals een beroerte, hersenbloeding, verkeersongeluk of andere omstandigheden die niets met ouderdom te maken hebben.

 

Het maken van een levenstestament kan zinvol en verstandig zijn. Het is geruststellend dat alles goed geregeld wordt als u zelf uw eigen zaken niet meer kunt regelen. Met een levenstestament behoudt u de regie over uw eigen leven. U kunt het levenstestament zien als een document dat u naast een testament maakt. Het levenstestament werkt tijdens uw leven en een testament werkt nadat u bent komen te overlijden. In uw levenstestament bepaalt u zelf wie uw zaken regelt of medische belangen behartigt als u dat zelf niet meer kunt, bijvoorbeeld door dementie of een ongeval.

 

Een levenstestament bestaat vaak uit twee volmachten: één voor de financiële belangen en één voor de medische en persoonlijke zaken. U legt alle zaken die u geregeld wilt hebben in één akte vast.

 

Het is belangrijk het levenstestament te regelen als u nog in staat bent zelf beslissingen te nemen.

Alles over mantelzorg door Veerle Slosse

 

Contour de Twern: Coördinator Steunpunt Mantelzorg

 

 Ben je mantelzorger? En kun je wel wat hulp gebruiken? Of wil je juist iets betekenen voor mantelzorgers?

 

Veerle Slosse, coördinator Steunpunt Mantelzorg van Contour de Twern, beantwoordt alle vragen over mantelzorg.

 

Waar kun je terecht voor hulp? Welke verschillende handige aanpassingen (automatisering) kun je in huis aanbrengen zodat je langer thuis kunt wonen?

 

Een mantelzorger, ervaringsdeskundige bij uitstek, is ook aanwezig en deelt zijn ervaringen met ons en kan talloze vragen beantwoorden.