Oudere berichten

Sieraden maken van hout

De specialiteit van Ruud Veldkamp is het maken van houten sieraden en hij wil zijn kennis en kunde graag overdragen.

Deze activiteit zal starten op vrijdagochtend 17 november met een inloopochtend. Opgave voor deze ochtend is niet nodig.

Er komen in totaal 5 bijeenkomsten, steeds op vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur op de volgende data: 24 november, 1, 8.15 en 22 december 2017

Voor meer informatie klik hier


KERSTVERSIERING EN SURPRISES ZELFMAKEN

Zou je wel eens een originele KERSTBOOM in je tuin willen ‘planten’ ? Maak er zelf een van metaal! In een spiraalvorm, piramidevorm of een eigen ontwerp. Ad van Amelsfort en Ad Jussen staan voor je klaar om vorm te geven aan je idee

Voor meer informatie Klik hier

 


Sieraden van metaal

Tijdens een workshop op de afdeling Metaal word je begeleid in het creëren van een sieraad van messing, koper, roestvaststaal of kunststof. In één dagdeel kun je een sieraad maken, bijvoorbeeld een ring, armband of hanger, al dan niet met machines.

Voor meer informatie Klik hier


Sieraden maken met halfedelstenen.

Het Hobbycentrum biedt de mogelijkheid om onder begeleiding zelf sieraden te maken met halfedelstenen. Deze activiteit wordt begeleid door Corry Veldkamp.

Corry heeft het Hobbycentrum onlangs aangeboden om ook een aantal workshops te verzorgen. Het gaat voor haar daarbij om het leren maken van mooie sieraden maar ook om de gezelligheid om in een groep met elkaar te werken.

Er komen in 2018 weer twee groepen namelijk op: 15, 22 en 29 januari en op 17,24 en 31 januari

Voor meer informatie Klik hier


Mee-Zingen

Zing je graag in je badkamer maar zou je dat ook wel eens met anderen samen willen doen? Dan kun je vrijdagmiddag komen meezingen in het Hobbycentrum. De eerste meezingmiddag was al een succes. Zeventien mensen zongen uit volle borst mee met de oude bekende liedjes uit de jaren 50-60-70. De akoestiek van de beweegzaal blijkt erg goed te zijn. De muzikale omlijsting op het keyboard door Mieke hielp om alles nog mooier te laten klinken. En Petra praatte de liedjes gezellig aan elkaar. Dat gaan we voortaan elke twee weken doen.

Je hoeft hiervoor niet in te schrijven, maar je betaalt per keer bij binnenkomst.

Entree €4,00

Koffie thee €1,00

Aanvang 13.30 uur tot 15.00 uur


Veel nieuwe aanmeldingen

Maandag 28 augustus startte het nieuwe seizoen. We kregen de afgelopen twee maanden maar liefst 120 nieuwe aanmeldingen. Niet iedereen kan direct worden geplaatst. Voor enkele activiteiten zijn er namelijk wachtlijsten. We proberen die zo snel mogelijk op te lossen.
Naast de teken- en schildercursussen die vanaf het begin veel deelnemers trokken, is er ook veel belangstelling voor onder meer timmeren en de nieuwe cursussen bloemschikken, haken en hoedjes maken. En de cursussen voor het gebruik van iPad en IPhone en Android telefoons en -tablets genieten eveneens veel belangstelling.
Graag vragen we extra aandacht voor sieraden maken en metaal bewerken. We hebben daarvoor deskundige begeleiding en een mooie werkplaats! Je kunt je hiervoor nog aanmelden.
De eerste meezingmiddag is op vrijdagmiddag 15 september a.s. 
We hebben ook een aantal interessante lezingen. Voorbeelden daarvan zijn Levensvragen en Religies, Meer weten over China, Kennismaking met de Turkse Cultuur en de Eerste Wereldoorlog. Die lezingen zijn zeer de moeite waard en starten veelal na de herfstvakantie. Op dinsdagavond 10 oktober is er een lezing klassieke muziek voor iedereen.
In onze prachtige beweegzaal kun je bewegen, mediteren, yoga en Tai chi en ook dansen. In de diverse beweeggroepen is nog plaats en als het nodig is breiden we het aantal groepen uit.

Tot slot: het Hobbycentrum kan nog vrijwilligers gebruiken. We zoeken onder meer iemand die ervaring heeft met timmeren/houtbewerking om één of meer groepen te begeleiden. Alle faciliteiten daarvoor zijn aanwezig

 


Versterking bestuur

Sinds kort is Diny Wittenberg tot het bestuur toegetreden. Diny was coördinator van de toenmalige Volksuniversiteit Boxtel. Diny verzorgt de planning van het Hobbycentrum. Met zoveel cursussen en activiteiten is dat een hele klus. Haar ervaring bij de volksuniversiteit komt daarbij goed van pas.

Nus Waleson die al in het bestuur zit, neemt het secretariaat over van Leo de Kort. Leo kan zich daardoor volledig richten op de coördinatie.


Vogelhuis voor generatietuin Liempde

Onlangs werd door het hobbycentrum een zelf gemaakt vogelhuis aangeboden aan het bestuur van de generatietuin in Liempde. Het vogelhuis werd in ons timmeratelier gemaakt door Tom Heidelberg die in het hobbycentrum de timmerlessen verzorgt. De oudere bewoners van Liempde zullen hier zeker van genieten want het vogelhuis heeft een mooie plaats gekregen in de prachtig aangelegde generatietuin.


 

Spaans

Ga je wel eens naar Spanje voor een vakantie of voor een ander doel. Dan is het fijn als je je daar verstaanbaar kunt maken of dat je begrijpt wat er gezegd wordt. In de Spaanse les bij het hobbycentrum leer je een basis woordenschat en de uitspraak daarvan en je oefent om in het Spaans te kunnen communiceren. En je hoort het een en ander over het land.

Voor meer informatie klik hier.


Schrijven/dichten en tekenen/illustreren

Schrijven/dichten en tekenen: een bijzondere combi

Wil je tekenen of schilderen en dat combineren met een passend gedicht of verhaal, dan is deze activiteit iets voor jou.

Je kiest er zelf voor waar je mee begint. Je maakt een mooie tekening en schrijft er een passend gedicht bij; andersom kan ook. Op deze creatieve manier kun je gebeurtenissen of ervaringen uit je leven een blijvende vorm geven.

Voor meer informatie klik hier


Kennismaking met de Turkse cultuur

In november wordt gestart met de bijeenkomsten “kennismaking met de Turkse cultuur”.
Deze gaan over de cultuur en tradities van Turkije, over de verschillende gebieden in het land, over de  geschiedenis en over de godsdienst. Je leert een paar woordjes Turks en krijgt lekkere recepten van typisch Turkse gerechten.

Voor meer informatie klik hier


Meer weten over China

Hebt u altijd al meer willen weten over China? Dan is deze serie bijeenkomsten zeker interessant voor u. Op de televisie en in de krant zie en lees je steeds meer over China. Het hoe en waarom is echter niet altijd duidelijk.
Het is boeiend om dat te horen van iemand die China zeer goed kent. Ling Ling (haar voornaam) Guo (haar achternaam) is geboren in Beijing (Peking). Zij woont sinds 6 jaar in Nederland.
Tijdens vier bijeenkomsten vertelt zij over haar geboorteland.

Voor meer informatie  Klik hier


Instructie IPhone of IPad of Android (o.a. Samsung)

Vanaf augustus kun je bij het hobbycentrum ook terecht voor uitleg en begeleiding bij het gebruik van een Ipad of een I-phone of voor een Android Phone/tablet.

Voor meer informatie klik hier


Bloemschikken

Wil je op een creatieve manier aan de slag met bloemen, neem dan deel aan de activiteit bloemschikken. Het is natuurlijk leuk om in je eigen huis een mooi, zelf vervaardigd, bloemstuk te hebben.

Voor meer informatie klik hier


Engels voor ouderen

De KBO-afdeling BOXTEL organiseert in samenwerking met het Hobbycentrum bijeenkomsten in huiselijke sfeer om de ENGELSE taal beter te leren beheersen.

De bijeenkomsten staan onder leiding van een zeer ervaren docent Engels met ongeveer 40 jaar leservaring in het vak Engels.

Voor meer informatie klik hier


Levensvragen en religies

De mens is zich bewust van het feit dat het leven eindig is maar ook een begin heeft. Dit levert een aantal levensvragen op waarop hij of zij graag antwoord wil. De bestaande religies geven antwoorden op die vragen.

Voor meer informatie Klik Hier


Yoga voor ouderen

Yoga is gericht op de lichaam-geest verbinding. Die verbinding wordt bereikt door de volgende onderdelen:

 • Houdingen (Asana’s)
 • Ademhaling
 • Meditatie
  Voor meer informatie klik hier

Mee-zing-middag

Vanaf half september is er op vrijdagmiddag om de 14 dagen in de grote zaal van het Hobbycentrum een gezellige meezingmiddag. Er worden Engels- en Nederlandstalige liedjes gezongen uit ongeveer de jaren 60 en 70. Denk aan The Beatles, Elvis, Simon & Garfunkel, Johny Lion en nog veel meer. Iedereen is welkom om te komen. Verzoeknummers indienen mag!

Voor meer info klik hier


Workshop Beeldhouwen

Inhoud                          : het maken  van een speksteen beeld.
                                      Je wordt hierbij begeleid en geholpen.
Duur                             : 3 tot 5 dagdelen
Groep                           : minimaal  6 tot 9 deelnemers
Wanneer                      : oktober 2017. Data en tijd in overleg vast te stellen
Kosten en begeleiding : 45 euro inclusief speksteen, basisgereedschap,                                                              en huur

Voor aanmelden klik hier


Lezing Eerste Wereldoorlog

Niemand wilde deze oorlog, niemand hield die tegen en eenmaal begonnen wilde niemand stoppen. De uiteindelijke vrede van Versailles in 1919 bleek achteraf slechts een wapenstilstand van 20 jaar.

Voor meer info klik hier


Glas in lood en Tiffany

Iedere donderdagochtend van 9:30 tot 11:30 uur zijn we in het hobbycentrum bezig met glas. Onder leiding van twee ervaren begeleiders worden je de vaardigheden bijgebracht voor glas in lood en Tiffany. Je kunt dan een glas in lood raampje of een Tiffany werkstuk maken.

Voor meer info klik hier


Haak maar aan!

Maak onder begeleiding van een ervaren haakster leuke objecten zoals een knuffel of een sjaal of een tas.

Voor meer info klik hier


Ouderenfair op Stapelen
en Open Dag.

Het Hobbycentrum nam op 17 juni j.l. deel aan de Ouderenfair op Stapelen en op 25 juni was er een open dag in het Hobbycentrum. Dat laatste in het kader van Boxtel En Route waarbij verborgen schatten konden worden bezocht.

Bij beide manifestaties hadden we erg veel bezoek. Tijdens de open dag bezochten ongeveer 150 bezoekers het Hobbycentrum. Men was erg enthousiast over de vele mogelijkheden en faciliteiten van ons centrum. Met grote belangstelling werd gekeken naar diverse demonstraties van o.a. schilderen, metaal bewerken en houtdraaien. Tevens waren er proeflessen yoga, meditatie en vrij dansen.

In totaal waren er door beide activiteiten ruim 30 nieuwe aanmeldingen. We kijken dan ook terug op twee succesvolle manifestaties.

 


Mooi resultaat metaalbewerking.

Vandaag, 21 maart, was Marion van den Oetelaar, deelneemster aan metaalbewerking, heel blij. Ze had onder deskundige begeleiding van Ad van Amelsfort een aantal middagen gewerkt aan een soort trekhaak op haar fiets voor een aanhanger. Vanmiddag was de trekhaak klaar en werd die op haar fiets gemonteerd. Een mooi resultaat!
Wil je ook leren hoe je zoiets kunt maken of op een andere manier met metaalbewerking aan de slag kunt, meld je dan aan voor een van onze groepen “metaal bewerken”.


Activiteiten binnenkort:

 • 20 april E-Bike opstap-dag. Kennismaken met de E-Bike’s met proefritten.
 • 21 april KBO activiteit tgv 65 jaar KBO, kennismaken met diverse beweeg vormen. (beweegzaal, vrije inloop)
  • 12.00 – 13.00 Tai Chi Tao
  • 13.00 – 14.00 Yoga
  • 14.00 – 15.00 Meditatie
 • 17 juni Kasteel Stapelen, “Ouderen in regie”, presentatie Hobby Centrum naast de spiegeltent.
 • 25 juni open huis in ons Hobby Centrum tijdens “Boxtel on Route” met als thema “verborgenschatten”.

Hobbycentrum één jaar jong.

Op 18 maart was het een jaar geleden dat het hobbycentrum de deuren opende. Inmiddels nemen ongeveer 250 Boxtelnaren wekelijks deel aan een van onze activiteiten. Daarmee kunnen zij een hobby uitoefenen en in een gezellige sfeer leeftijdgenoten ontmoeten. Niet alleen het aantal deelnemers stijgt gestaag, ook is er een steeds groter aanbod aan activiteiten, inmiddels 17, zoals je op deze site kunt lezen. Nieuw zijn de bijeenkomsten vakantietalen Spaans, Turks en Russisch die begin april starten. Al deze activiteiten zijn mogelijk dankzij de enthousiaste medewerking van zo’n 40 vrijwilligers.

We willen dit jaar doorgroeien naar 400 deelnemers per week. Dat aantal is nodig om financieel op eigen benen te kunnen staan en tevens de kosten voor de deelnemers laag te houden. Er is nog volop ruimte voor nieuwe activiteiten. Wie ideeën daarvoor heeft is welkom.

Het eerste jaar is gebleken dat het hobbycentrum voldoet aan een behoefte. Wie het hobbycentrum bezoekt zal met eigen ogen kunnen zien dat hier met groot enthousiasme wordt getimmerd, geschilderd, gegymd, gedanst enz. enz. Het is dan ook zeker de moeite om zelf een keer te komen kijken, bij voorkeur op onze inloopmiddag iedere vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. De koffie of thee staat klaar.
Direct aanmelden voor een van onze activiteiten kan natuurlijk ook. Zie daarvoor verder op deze site.


Vakantie-talen

Een vakantie-taal spreken in Spanje, Rusland en Turkije, enz….

In april beginnen de bijeenkomsten “Vakantietalen” (Spaans, Russisch en Turks) in onze ontmoetingsruimte voor 50+ ers in Boxtel. Wij bieden ruimte aan kleinere groepen die in het vakantieland naar keuze de weg te willen kunnen vragen, een wijntje bestellen, enz. ‘Vakantie-taal’ leren in een kleine groep is handig en gezellig. Dat kan dus bij ons. Je betaalt een klein bedrag voor de ruimte (3 euro p.p. = 30 euro voor tien bijeenkomsten) en voor een kopje koffie/thee een eurootje.
Een groepje bestaat vanaf 3 tot max. 8-10 personen en samen bepaal je de wensen in overleg met de docente. Het gaat om: ontmoeten, leren en doen!

We kunnen de volgende talen aanbieden:

 • Spaans (start dinsdag 4 april om 13:30uur), de docente is  Mary Velasquez;
 • Russisch (start op maandagochtend 3 april om 10:00 uur), de docente is Ria Schraverus
 • Turks (start op dinsdagochtend 4 april om 10:00 uur),de  docente is  Sevim Atalay

 Elke bijeenkomst is 2 x 3 kwartier, onderbroken door een pauze.

Belangstelling? Meld je aan via deze link of via het menu Contact en aanmelden


Vrije dans

Er is een tweede groep Vrije Dans gestart.
Nu ook vrij dansen op maandagochtend van 9:30 uur tot 10:45 uur.
Er zijn nog plaatsen vrij. Als je interesse hebt kom even kijken tijdens de lessen.
Voor verdere informatie zie Vrije Dans


Tai Chi Tao


Uitbreiding cursusaanbod computer, smartphone en tablet gebruik

Het aantal cursussen voor computergebruik wordt binnenkort uitgebreid. De computerdocenten van het hobbycentrum, Frans Daniëls en Egbert Janssens, willen de volgende nieuwe cursussen voor u verzorgen:
Lees verder.


Persbericht
Hobbycentrum Boxtel maakt in 2016 goede start

Het bestuur van Hobbycentrum Boxtel (HCB) stelt vast, dat in de opstartfase – vanaf maart dit jaar – de eerste resultaten bemoedigend zijn.
Lees verder


Nieuwe activiteiten

Er zijn drie nieuwe hobby’s in ons Hobbycentrum.

Stijldansen
Op maandagavond worden lessen stijldansen gegeven. Danslessen voor paren maar ook voor alleengaanden. Voor meer informatie zie in het menu “Hobby’s Beweegcentrum” of klik op de volgende link.
Stijldansen in het Hobbycentrum

Naailessen
Op donderdagmiddag worden om de 14 dagen naailessen gegeven. Zeer nuttige lessen voor beginners maar ook voor meer geroutineerde naaisters. Voor meer informatie zie in het menu “Hobby’s” of klik op de volgende link. Naailessen in het Hobbycentrum

Vrije dans

Een groep actieve mensen is gestart met vrij dansen op zelf gekozen muziek. Het staat niet onder leiding van een docent. Vrijheid en eigen inbreng staat hier centraal. Een uur lang actief bezig zijn met dans op eigen manier en tempo. Iets voor je, kijk in het menu “Hobby’s Beweegcentrum” of klik op de volgende link Vrije Dans


Rabobank actie “Hart voor Elkaar”

Rabobank Hart van de Meierij heeft jaarlijks een bedrag te verdelen onder verenigingen en stichtingen, onder het motto Hart voor Elkaar. Clubs en stichtingen konden zich hiervoor aanmelden. Leden van Rabobank konden stemmen uitbrengen voor hun favoriete club of stichting. Deze week is de uitslag van de stemming bekend geworden.
Rabobank Hart van De Meierij bedankt de 386 clubs voor hun deelname en de ruim 7.000 leden voor het uitbrengen van hun stemmen.

Van 1 t/m 13 november brachten 7.144 leden bijna 35.000 stemmen uit op 386 lokale verenigingen en stichtingen. Een mooi resultaat voor de inmiddels derde editie van ‘Hart voor Elkaar’. De ‘prijzenpot’ van € 150.000,- wordt begin 2017 verdeeld.Voor de volledige uitslag zie onderstaande link.
Uitslag Hart voor Elkaar 2016

Ook Hobbycentrum Boxtel had zich aangemeld en heeft uiteindelijk 59 stemmen opgeleverd. Rabobank zal begin 2017 het bijbehorende bedrag ad € 254 aan onze rekening overmaken. Via deze weg dank het bestuur van het Hobbycentrum in eerste instantie de Rabobank Hart van de Meierij en in tweede instantie alle enthousiaste deelnemers aan de stemming die in ons initiatief geloven en ons een warm hart toedragen. Wij zullen het geld goed besteden. Het bestuur zal zich daar nog over beraden.


Crea-beurs in De Rots

Het Hobbycentrum was goed vertegimg_2073enwoordigd op deze beurs die op 6 november in de Rots werd gehouden. Er waren demonstraties van hout draaien door Tom Heidelberg en werken met speksteen door Ruud Daverveld en twee cursisten Elly en Henriëtte. Ad van Amelsfort en Ad Jussen lieten zien wat er mogelijk is bij metaal bewerkeimg_2069n. Cor Teunis liet met twee cursisten de mogelijkheden van glas in lood en Tiffany zien.

Er was voldoende belangstelling voor deze beurs vanuit de Boxtelse bevolking. Vrijwel alle bezoekers stonden direct bij binnenkomst stil bij de tafels van het Hobbycentrum. Dat leidde ook tot enkele aanmeldingen voor een van onze cursussen.

We kijken tevreden terug op deze dag en danken iedereen voor zijn/haar medewerking.

img_2074img_2068


 

 

 

 

 

 

 


Computercursus

Dinsdag 1 november gaan de eerste computercursussen van start. 

 • eind september,  zijn we gestart met een cursus glas in lood. Het betreft 10 lessen olv Cor Teunis. Cor heeft er voor gekozen om zijn kennis belangeloos ter beschikking te stellen en heeft nog enkele plaatsen vrij. Hij incasseert voor de gehele periode, materiaal is aanwezig en wordt via hem tegen een schappelijke prijs aangeboden.
 • Op 6 oktober zijn we gestart met een tweewekelijkse cursus kleding maken olv mevr. Vromans. Er hebben zich al 4 mensen aangemeld.
 • De cursus aquarelleren van mevr. Diny Van Heesch is vanaf 6 oktober volgeboekt. 10 mensen hebben de weg al gevonden. In een tweede dagdeel in de week kan Diny helaas niet voorzien, het wordt dus of wachten of omzien naar andere mogelijkheden.
 • De laatste  weken van september hadden we ook een beweeggroep van Cello te gast. Zolang ‘de werf’ wordt verbouwd zal Marian Theunissen zich over hen in onze beweegzaal ontfermen.
 • De laptops voor de computercursussen zijn gearriveerd. Frans Daniëls gaat de cursussen verzorgen. De cursussen gaan vanaf 1 november van start. Over de te geven cursussen volgen nadere berichten. Zie ook in het menu “Hobby’s” op deze site.

Stijldansen

Ad Jussen wil graag een groep starten voor stijl dansen. Onder meer de foxtrot en tango komen aan bod.
Ad heeft jarenlang op een hoog niveau gedanst en wil zijn ervaring en plezier overbrengen op anderen. Het dansen staat centraal maar natuurlijk gaat het ook om meer bewegen en om de gezelligheid.
Het Hobbycentrum beschikt over een prachtige zaal waar gedanst kan worden. Paren en ook alleenstaanden kunnen zich hier voor aanmelden. In overleg met de deelnemers wordt een geschikt tijdstip afgesproken.
De kosten bedragen 3 euro per les. Een les duurt ongeveer anderhalf uur.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ad Jussen. Zijn telefoonnummer is 0411 676272 of stuur een email naar acwm.jussen@home.nl


Scheepsmodelbouw

Luuk Fontijn heeft al meer dan vijftig jaar als hobby het bouwen van schaalmodellen van zeeschepen. Hij is gespecialiseerd in passagiersschepen maar kan ook offshore schepen en sleepboten op schaal nabouwen.boot-foto-600-x-400
Hij wil graag in het Hobbycentrum een groepje starten van mensen die met modelbouw bezig zijn of willen beginnen. Luuk wil hen daar graag bij begeleiden. Het bouwen gebeurt thuis, in het hobbycentrum komt het groepje dan regelmatig bij elkaar voor overleg en advies en eventueel het maken van onderdelen.
Mocht je belangstelling hebben om hieraan mee te doen, bel dan met Luuk op telefoon 0411 677132. Een mailtje sturen kan ook naar: luukfontijn@gmail.com


Keramische handvormen gestart

Op dinsdagmorgen 4 oktober is er een cursus keramische handvormen gestart onder begeleiding van Dorothé Vos-Hessels. Voor zes van de zeven cursisten was dit een nieuwe manier van creatief bezig zijn, maar enthousiast gingen zij van start en er ontstonden al snel mooie vormen.img_1904-600-x-450
Uitbreiding van de groep is nog mogelijk tot tien cursisten. Heb je belangstelling, aarzel dan niet en geef je snel via deze site op, ook als de dinsdagmorgen je niet schikt.
Bij teveel aanmeldingen zal gekeken worden of er een nieuwe cursus gestart kan worden.
Heb je ervaring en vind je het leuk om je kennis te delen dan kun je wellicht als vrijwilliger aan een toekomstige nieuwe groep cursisten leiding geven. In ieder geval welkom bij Hobby Centrum Boxtel. 


De Rode Draad

Open huis Hobbycentrum en deelname Rode Draad groot succes.

Afgelopen weekend hield het Hobbycentrum open huis. Het Hobbycentrum deed mee aan de kunstmanifestatie Rode Draad. Op veel plaatsen in 20161001_114315Boxtel konden bezoekers kennis maken met kunst, zo ook bij het Hobbycentrum. Bezoekers konden kennis nemen van de vele hobbymogelijkheden die er zijn. Docenten en deelnemers hadden in de verschillende ruimtes een aantal kunstwerken geëtaleerd. Er waren ook “demonstraties” voor schilderen, hout bewerken, metaal bewerken, beeldhouwen en keramiek en glas in lood. Ook konden bezoekers de beweegzaal bekijken. Ongeveer 200 bezoekers bezochten ons dit weekend en diverse van hen schreven zich in voor een van de cursussen. Het was dus een geslaagd weekend. Zie bijgevoegde foto. Voor meer foto’s klik op de foto, of kijk in het “menu – foto’s”.


Figuurzagen

Frans Fijnema, Dennendreef 7, Boxtel wil graag zijn kennis en kunde v.w.b. figuurzagen met hout delen met anderen.
In de vitrinekast op het Hobby Centrum tref je al twee voorbeelden.
Heb je interesse bel Frans,tel nr van Frans 06 280 450 93, of stuur een bericht aan ons via het menu contact op deze site.
In overleg  met mogelijke kandidaten kan Frans zijn agenda afstemmen.


Nieuw cursus glas in lood

Op donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur wordt een nieuwe cursus glas in lood verzorgd. Er zijn nog diverse plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op deze site.


 Ervaringen van de eerste cursist metaalbewerken: 

dit schreef een van onze zeer tevreden cursisten

Inmiddels heb ik een flessenopener gemaakt en sieraden zoals je op de foto kunt zien. Misschien dat mijn volgende project het maken van een fietskar bevestiging gaat worden.

Het maakt niet uit of je een ervaren metaalbewerker of een beginner bent. Je zult verbaasd zijn over het resultaat dat je bereikt. Ik dacht eerst dat je heel sterk moest zijn, maar de apparatuur doet het werk. Dus als vrouw van 157 cm lukt het me toch om mooie dingen te maken.Microsoft Word - Document1

Ad van Amelsfort heeft veel ervaring met les geven. Je bent in goed handen.

Je kunt Ad van Amelsfort bellen (0411-676274) of contact maken  met het hobbycentrum  via het contactformulier, dat u aantreft in het keuze menu op de website , om te overleggen wanneer hij je de fijne kneepjes van metaal bewerken kan bijbrengen. Ik had helemaal geen ervaring met het werken met metaal, maar Ad heeft veel geduld.

De kosten zijn € 3 voor een les van 3 uur (KBO-leden € 2,50). Geef je op en kom onze creatieve club versterken, je bent van HARTE WELKOM.

Groetjes van Marion van den Oetelaar.


Nieuws vanuit de afdeling houtbewerking.

De afgelopen vakantieperiode is er hard gewerkt aan de inrichting van de houtafdeling.
Er zijn stellingen en kasten gemaakt voor het opbergen van de diverse materialen en gereedschappen. Ook zijn er ladekasten gemaakt voor het opbergen van kleine materialen als spijkers, schroeven e.d. Een en ander is een voorbeeld wat er allemaal mogelijk is bij het houtbewerken.
De houtdraaibanken staan nu in mooie nissen met goede verlichting. De vele beschikbare beitels zijn overzichtelijk opgeborgen.
Er wordt nu nog gewerkt aan een houtwerkbank met een bankschroef voor het opspannen van houten werkstukken.

Op dit moment zijn er twee groepjes houtbewerkers actief.
Op maandagmiddag zijn er twee dames die houten gebruiksartikelen gaan maken.
Op dinsdagmiddag zijn er twee heren bezig met o.a. plantenbakken en een vogelhuis.

Binnenkort starten we met de volgende activiteiten:

 • Een kennismakingscursus houtdraaien.
 • Maak zelf tegen een schappelijke prijs je eigen robuuste werkbank voor thuis, aangepast aan je eigen wensen. Natuurlijk kun je een dagdeel blijven komen in het hobbycentrum maar dan kun je thuis aan je werkstuk verder werken.
 • Een kennismakingscursus meubel maken.

Voor aanmelding en/of verdere informatie kunt je contact opnemen met Tom Heidelberg, tel 06-51299612.


Nieuwe cursussen en groepen

Begin september gaan er nieuwe cursussen van start gegaan. Zie daarvoor onder het kopje hobby’s. Wilt u een keer een proefles meemaken dan bent u uiteraard van harte welkom. Meldt u aan via deze website of bel naar het Hobbycentrum,
tel.0411-210355