Oudere berichten

 

Mooi resultaat metaalbewerking.

Vandaag, 21 maart, was Marion van den Oetelaar, deelneemster aan metaalbewerking, heel blij. Ze had onder deskundige begeleiding van Ad van Amelsfort een aantal middagen gewerkt aan een soort trekhaak op haar fiets voor een aanhanger. Vanmiddag was de trekhaak klaar en werd die op haar fiets gemonteerd. Een mooi resultaat!
Wil je ook leren hoe je zoiets kunt maken of op een andere manier met metaalbewerking aan de slag kunt, meld je dan aan voor een van onze groepen “metaal bewerken”.

 

 

Activiteiten binnenkort:

 • 20 april E-Bike opstap-dag. Kennismaken met de E-Bike’s met proefritten.
 • 21 april KBO activiteit tgv 65 jaar KBO, kennismaken met diverse beweeg vormen. (beweegzaal, vrije inloop)
  • 12.00 – 13.00 Tai Chi Tao
  • 13.00 – 14.00 Yoga
  • 14.00 – 15.00 Meditatie
 • 17 juni Kasteel Stapelen, “Ouderen in regie”, presentatie Hobby Centrum naast de spiegeltent.
 • 25 juni open huis in ons Hobby Centrum tijdens “Boxtel on Route” met als thema “verborgenschatten”.

Hobbycentrum één jaar jong.

Op 18 maart was het een jaar geleden dat het hobbycentrum de deuren opende. Inmiddels nemen ongeveer 250 Boxtelnaren wekelijks deel aan een van onze activiteiten. Daarmee kunnen zij een hobby uitoefenen en in een gezellige sfeer leeftijdgenoten ontmoeten. Niet alleen het aantal deelnemers stijgt gestaag, ook is er een steeds groter aanbod aan activiteiten, inmiddels 17, zoals je op deze site kunt lezen. Nieuw zijn de bijeenkomsten vakantietalen Spaans, Turks en Russisch die begin april starten. Al deze activiteiten zijn mogelijk dankzij de enthousiaste medewerking van zo’n 40 vrijwilligers.

We willen dit jaar doorgroeien naar 400 deelnemers per week. Dat aantal is nodig om financieel op eigen benen te kunnen staan en tevens de kosten voor de deelnemers laag te houden. Er is nog volop ruimte voor nieuwe activiteiten. Wie ideeën daarvoor heeft is welkom.

Het eerste jaar is gebleken dat het hobbycentrum voldoet aan een behoefte. Wie het hobbycentrum bezoekt zal met eigen ogen kunnen zien dat hier met groot enthousiasme wordt getimmerd, geschilderd, gegymd, gedanst enz. enz. Het is dan ook zeker de moeite om zelf een keer te komen kijken, bij voorkeur op onze inloopmiddag iedere vrijdag tussen 13:00 en 16:00 uur. De koffie of thee staat klaar.
Direct aanmelden voor een van onze activiteiten kan natuurlijk ook. Zie daarvoor verder op deze site.


Vakantie-talen

Een vakantie-taal spreken in Spanje, Rusland en Turkije, enz….

In april beginnen de bijeenkomsten “Vakantietalen” (Spaans, Russisch en Turks) in onze ontmoetingsruimte voor 50+ ers in Boxtel. Wij bieden ruimte aan kleinere groepen die in het vakantieland naar keuze de weg te willen kunnen vragen, een wijntje bestellen, enz. ‘Vakantie-taal’ leren in een kleine groep is handig en gezellig. Dat kan dus bij ons. Je betaalt een klein bedrag voor de ruimte (3 euro p.p. = 30 euro voor tien bijeenkomsten) en voor een kopje koffie/thee een eurootje.
Een groepje bestaat vanaf 3 tot max. 8-10 personen en samen bepaal je de wensen in overleg met de docente. Het gaat om: ontmoeten, leren en doen!

We kunnen de volgende talen aanbieden:

 • Spaans (start dinsdag 4 april om 13:30uur), de docente is  Mary Velasquez;
 • Russisch (start op maandagochtend 3 april om 10:00 uur), de docente is Ria Schraverus
 • Turks (start op dinsdagochtend 4 april om 10:00 uur),de  docente is  Sevim Atalay

 Elke bijeenkomst is 2 x 3 kwartier, onderbroken door een pauze.

Belangstelling? Meld je aan via deze link of via het menu Contact en aanmelden


Vrije dans

Er is een tweede groep Vrije Dans gestart.
Nu ook vrij dansen op maandagochtend van 9:30 uur tot 10:45 uur.
Er zijn nog plaatsen vrij. Als je interesse hebt kom even kijken tijdens de lessen.
Voor verdere informatie zie Vrije Dans


Tai Chi Tao


 

Uitbreiding cursusaanbod computer, smartphone en tablet gebruik

Het aantal cursussen voor computergebruik wordt binnenkort uitgebreid. De computerdocenten van het hobbycentrum, Frans Daniëls en Egbert Janssens, willen de volgende nieuwe cursussen voor u verzorgen:
Lees verder.


Persbericht
Hobbycentrum Boxtel maakt in 2016 goede start

Het bestuur van Hobbycentrum Boxtel (HCB) stelt vast, dat in de opstartfase – vanaf maart dit jaar – de eerste resultaten bemoedigend zijn.
Lees verder


Nieuwe activiteiten

Er zijn drie nieuwe hobby’s in ons Hobbycentrum.

Stijldansen
Op maandagavond worden lessen stijldansen gegeven. Danslessen voor paren maar ook voor alleengaanden. Voor meer informatie zie in het menu “Hobby’s Beweegcentrum” of klik op de volgende link.
Stijldansen in het Hobbycentrum

Naailessen
Op donderdagmiddag worden om de 14 dagen naailessen gegeven. Zeer nuttige lessen voor beginners maar ook voor meer geroutineerde naaisters. Voor meer informatie zie in het menu “Hobby’s” of klik op de volgende link. Naailessen in het Hobbycentrum

Vrije dans

Een groep actieve mensen is gestart met vrij dansen op zelf gekozen muziek. Het staat niet onder leiding van een docent. Vrijheid en eigen inbreng staat hier centraal. Een uur lang actief bezig zijn met dans op eigen manier en tempo. Iets voor je, kijk in het menu “Hobby’s Beweegcentrum” of klik op de volgende link Vrije Dans


Rabobank actie “Hart voor Elkaar”

Rabobank Hart van de Meierij heeft jaarlijks een bedrag te verdelen onder verenigingen en stichtingen, onder het motto Hart voor Elkaar. Clubs en stichtingen konden zich hiervoor aanmelden. Leden van Rabobank konden stemmen uitbrengen voor hun favoriete club of stichting. Deze week is de uitslag van de stemming bekend geworden.
Rabobank Hart van De Meierij bedankt de 386 clubs voor hun deelname en de ruim 7.000 leden voor het uitbrengen van hun stemmen.

Van 1 t/m 13 november brachten 7.144 leden bijna 35.000 stemmen uit op 386 lokale verenigingen en stichtingen. Een mooi resultaat voor de inmiddels derde editie van ‘Hart voor Elkaar’. De ‘prijzenpot’ van € 150.000,- wordt begin 2017 verdeeld.Voor de volledige uitslag zie onderstaande link.
Uitslag Hart voor Elkaar 2016

Ook Hobbycentrum Boxtel had zich aangemeld en heeft uiteindelijk 59 stemmen opgeleverd. Rabobank zal begin 2017 het bijbehorende bedrag ad € 254 aan onze rekening overmaken. Via deze weg dank het bestuur van het Hobbycentrum in eerste instantie de Rabobank Hart van de Meierij en in tweede instantie alle enthousiaste deelnemers aan de stemming die in ons initiatief geloven en ons een warm hart toedragen. Wij zullen het geld goed besteden. Het bestuur zal zich daar nog over beraden.


Crea-beurs in De Rots

Het Hobbycentrum was goed vertegimg_2073enwoordigd op deze beurs die op 6 november in de Rots werd gehouden. Er waren demonstraties van hout draaien door Tom Heidelberg en werken met speksteen door Ruud Daverveld en twee cursisten Elly en Henriëtte. Ad van Amelsfort en Ad Jussen lieten zien wat er mogelijk is bij metaal bewerkeimg_2069n. Cor Teunis liet met twee cursisten de mogelijkheden van glas in lood en Tiffany zien.

Er was voldoende belangstelling voor deze beurs vanuit de Boxtelse bevolking. Vrijwel alle bezoekers stonden direct bij binnenkomst stil bij de tafels van het Hobbycentrum. Dat leidde ook tot enkele aanmeldingen voor een van onze cursussen.

We kijken tevreden terug op deze dag en danken iedereen voor zijn/haar medewerking.

img_2074img_2068


Computercursus

Dinsdag 1 november gaan de eerste computercursussen van start. 

 • eind september,  zijn we gestart met een cursus glas in lood. Het betreft 10 lessen olv Cor Teunis. Cor heeft er voor gekozen om zijn kennis belangeloos ter beschikking te stellen en heeft nog enkele plaatsen vrij. Hij incasseert voor de gehele periode, materiaal is aanwezig en wordt via hem tegen een schappelijke prijs aangeboden.
 • Op 6 oktober zijn we gestart met een tweewekelijkse cursus kleding maken olv mevr. Vromans. Er hebben zich al 4 mensen aangemeld.
 • De cursus aquarelleren van mevr. Diny Van Heesch is vanaf 6 oktober volgeboekt. 10 mensen hebben de weg al gevonden. In een tweede dagdeel in de week kan Diny helaas niet voorzien, het wordt dus of wachten of omzien naar andere mogelijkheden.
 • De laatste  weken van september hadden we ook een beweeggroep van Cello te gast. Zolang ‘de werf’ wordt verbouwd zal Marian Theunissen zich over hen in onze beweegzaal ontfermen.
 • De laptops voor de computercursussen zijn gearriveerd. Frans Daniëls gaat de cursussen verzorgen. De cursussen gaan vanaf 1 november van start. Over de te geven cursussen volgen nadere berichten. Zie ook in het menu “Hobby’s” op deze site.

Stijldansen

Ad Jussen wil graag een groep starten voor stijl dansen. Onder meer de foxtrot en tango komen aan bod.
Ad heeft jarenlang op een hoog niveau gedanst en wil zijn ervaring en plezier overbrengen op anderen. Het dansen staat centraal maar natuurlijk gaat het ook om meer bewegen en om de gezelligheid.
Het Hobbycentrum beschikt over een prachtige zaal waar gedanst kan worden. Paren en ook alleenstaanden kunnen zich hier voor aanmelden. In overleg met de deelnemers wordt een geschikt tijdstip afgesproken.
De kosten bedragen 3 euro per les. Een les duurt ongeveer anderhalf uur.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ad Jussen. Zijn telefoonnummer is 0411 676272 of stuur een email naar acwm.jussen@home.nl


Scheepsmodelbouw

Luuk Fontijn heeft al meer dan vijftig jaar als hobby het bouwen van schaalmodellen van zeeschepen. Hij is gespecialiseerd in passagiersschepen maar kan ook offshore schepen en sleepboten op schaal nabouwen.boot-foto-600-x-400
Hij wil graag in het Hobbycentrum een groepje starten van mensen die met modelbouw bezig zijn of willen beginnen. Luuk wil hen daar graag bij begeleiden. Het bouwen gebeurt thuis, in het hobbycentrum komt het groepje dan regelmatig bij elkaar voor overleg en advies en eventueel het maken van onderdelen.
Mocht je belangstelling hebben om hieraan mee te doen, bel dan met Luuk op telefoon 0411 677132. Een mailtje sturen kan ook naar: luukfontijn@gmail.com


Keramische handvormen gestart

Op dinsdagmorgen 4 oktober is er een cursus keramische handvormen gestart onder begeleiding van Dorothé Vos-Hessels. Voor zes van de zeven cursisten was dit een nieuwe manier van creatief bezig zijn, maar enthousiast gingen zij van start en er ontstonden al snel mooie vormen.img_1904-600-x-450
Uitbreiding van de groep is nog mogelijk tot tien cursisten. Heb je belangstelling, aarzel dan niet en geef je snel via deze site op, ook als de dinsdagmorgen je niet schikt.
Bij teveel aanmeldingen zal gekeken worden of er een nieuwe cursus gestart kan worden.
Heb je ervaring en vind je het leuk om je kennis te delen dan kun je wellicht als vrijwilliger aan een toekomstige nieuwe groep cursisten leiding geven. In ieder geval welkom bij Hobby Centrum Boxtel. 


De Rode Draad

Open huis Hobbycentrum en deelname Rode Draad groot succes.

Afgelopen weekend hield het Hobbycentrum open huis. Het Hobbycentrum deed mee aan de kunstmanifestatie Rode Draad. Op veel plaatsen in 20161001_114315Boxtel konden bezoekers kennis maken met kunst, zo ook bij het Hobbycentrum. Bezoekers konden kennis nemen van de vele hobbymogelijkheden die er zijn. Docenten en deelnemers hadden in de verschillende ruimtes een aantal kunstwerken geëtaleerd. Er waren ook “demonstraties” voor schilderen, hout bewerken, metaal bewerken, beeldhouwen en keramiek en glas in lood. Ook konden bezoekers de beweegzaal bekijken. Ongeveer 200 bezoekers bezochten ons dit weekend en diverse van hen schreven zich in voor een van de cursussen. Het was dus een geslaagd weekend. Zie bijgevoegde foto. Voor meer foto’s klik op de foto, of kijk in het “menu – foto’s”.


Figuurzagen

Frans Fijnema, Dennendreef 7, Boxtel wil graag zijn kennis en kunde v.w.b. figuurzagen met hout delen met anderen.
In de vitrinekast op het Hobby Centrum tref je al twee voorbeelden.
Heb je interesse bel Frans,tel nr van Frans 06 280 450 93, of stuur een bericht aan ons via het menu contact op deze site.
In overleg  met mogelijke kandidaten kan Frans zijn agenda afstemmen.


Nieuw cursus glas in lood

Op donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur wordt een nieuwe cursus glas in lood verzorgd. Er zijn nog diverse plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op deze site.


Ervaringen van de eerste cursist metaalbewerken: 

dit schreef een van onze zeer tevreden cursisten

Inmiddels heb ik een flessenopener gemaakt en sieraden zoals je op de foto kunt zien. Misschien dat mijn volgende project het maken van een fietskar bevestiging gaat worden.

Het maakt niet uit of je een ervaren metaalbewerker of een beginner bent. Je zult verbaasd zijn over het resultaat dat je bereikt. Ik dacht eerst dat je heel sterk moest zijn, maar de apparatuur doet het werk. Dus als vrouw van 157 cm lukt het me toch om mooie dingen te maken.Microsoft Word - Document1

Ad van Amelsfort heeft veel ervaring met les geven. Je bent in goed handen.

Je kunt Ad van Amelsfort bellen (0411-676274) of contact maken  met het hobbycentrum  via het contactformulier, dat u aantreft in het keuze menu op de website , om te overleggen wanneer hij je de fijne kneepjes van metaal bewerken kan bijbrengen. Ik had helemaal geen ervaring met het werken met metaal, maar Ad heeft veel geduld.

De kosten zijn € 3 voor een les van 3 uur (KBO-leden € 2,50). Geef je op en kom onze creatieve club versterken, je bent van HARTE WELKOM.

Groetjes van Marion van den Oetelaar.


Nieuws vanuit de afdeling houtbewerking.

De afgelopen vakantieperiode is er hard gewerkt aan de inrichting van de houtafdeling.
Er zijn stellingen en kasten gemaakt voor het opbergen van de diverse materialen en gereedschappen. Ook zijn er ladekasten gemaakt voor het opbergen van kleine materialen als spijkers, schroeven e.d. Een en ander is een voorbeeld wat er allemaal mogelijk is bij het houtbewerken.
De houtdraaibanken staan nu in mooie nissen met goede verlichting. De vele beschikbare beitels zijn overzichtelijk opgeborgen.
Er wordt nu nog gewerkt aan een houtwerkbank met een bankschroef voor het opspannen van houten werkstukken.

Op dit moment zijn er twee groepjes houtbewerkers actief.
Op maandagmiddag zijn er twee dames die houten gebruiksartikelen gaan maken.
Op dinsdagmiddag zijn er twee heren bezig met o.a. plantenbakken en een vogelhuis.

Binnenkort starten we met de volgende activiteiten:

 • Een kennismakingscursus houtdraaien.
 • Maak zelf tegen een schappelijke prijs je eigen robuuste werkbank voor thuis, aangepast aan je eigen wensen. Natuurlijk kun je een dagdeel blijven komen in het hobbycentrum maar dan kun je thuis aan je werkstuk verder werken.
 • Een kennismakingscursus meubel maken.

Voor aanmelding en/of verdere informatie kunt je contact opnemen met Tom Heidelberg, tel 06-51299612.


Nieuwe cursussen en groepen

Begin september gaan er nieuwe cursussen van start gegaan. Zie daarvoor onder het kopje hobby’s. Wilt u een keer een proefles meemaken dan bent u uiteraard van harte welkom. Meldt u aan via deze website of bel naar het Hobbycentrum,
tel.0411-210355